כאבי צוואר הם תלונה שכיחה ביותר אצלנו בקליניקה. אז איך מטפלים בכאבי צוואר? מהם הגורמים להופעת כאבים באזור הצוואר וכיצד ניתן להימנע מכך?
אתם בטח מכירים את התחושה: יום ארוך בעבודה, ישיבה ממושכת מול המחשב ותחושת אי נוחות באזור הצוואר-גב עליון-שכמות שהולכת ומתעצמת עד שמגיעה לכאב של ממש. כאבי צוואר הם תלונה נפוצה מאוד. כאבים אלו יכולים לנבוע משלל סיבות שונות ומגוונות כגון ישיבה ממושכת מול המחשב במנח מסוים, עומס יתר על אזור שרירי הצוואר במהלך אימון, יציבה לקויה, טראומה (נפילה, תאונת דרכים..) ועוד.
מהם הסימפטומים של בעיות צוואר?
הסימפטומים של בעיות צוואר יכולים לנוע מתחושה של נוקשות שרירית באזור הצוואר דרך הגבלה בתנועות הצוואר, תחושה של צוואר תפוס, כאב בהנעת הצוואר לאחר שהייה ממושכת בתנוחה מסוימת, כאבי ראש ואפילו הקרנה של כאב במורד הידיים. לעיתים יהיו גם תלונות על כאב צוואר המקרין לכתף או לשכמות.
מתי כדאי לפנות לרופא ?
קיימים מקרים בהם לפני תחילת טיפול פיזיותרפיה כדאי להגיע לאורתופד מומחה על מנת לשלול בעיות שונות שעלולות להיות המקור לכאבים. במידה והנכם סובלים מהסימפטומים הבאים, כדאי לפנות לבדיקת רופא:
- כאב חמור ביותר ואינו משתפר או משתנה בתנועה/תנוחות שונות.
- הכאב מקרין לידיים ומלווה בירידה בתחושה לאורך הזרוע, אמה ו/או כפות הידיים והאצבעות.
- הופעת חולשה משמעותית של שרירי הידיים.
- הכאב מלווה בכאב ראש, נימולים עיקצוצים, חולשה.
- אם הכאב מלווה בחום, קושי בבליעה, טשטוש בראיה, התעלפויות.
מתי כדאי להגיע לפיזיותרפיה?
בעקרון כדאי להגיע לטיפול במקרה וכאב הצוואר נמשך מעל כמה ימים. לא רצוי להמתין זמן רב עם צוואר תפוס קודם כל משום שמיותר לסבול ושנית משום שטיפול בשלב האקוטי (מספר ימים עד כשבועיים) יהיה יעיל יותר ומהיר יותר. אם לא נטפל בזמן לעיתים עלולות להישאר מגבלות שונות שיפריעו לנו בהמשך כמו מגבלה בטווח תנועה של הצוואר והימנעות מתנועות או פעולות מסוימות ביום יום מה שיכול להחריף את המצב ולהקשות על הטיפול.
מהו משך ההחלמה הצפוי במצבים של כאבי צוואר?
משך ההחלמה הצפוי הוא תלוי המקור לכאבים ומשך הבעיה. כשאנחנו תופסים את הבעיה ממש בראשית דרכה הטיפול יכול להיות קצר ומהיר מאוד, מספר מצומצם של טיפולים והבעיה נפתרת. במידה ומדובר בבעיה ממושכת מאוד -כרונית או מורכבת יותר הטיפול יכול להתארך עד להחלמה מלאה.
כיצד אנחנו מטפלים בכאבי צוואר בקליניקה?
במסגרת האבחון שנבצע בקליניקה ננסה לחקור ולהבין מהו המקור לכאבי הצוואר: האם מדובר בשריר תפוס, בעיה מפרקית או לחץ על עצב באזור הצוואר. נרצה לשלול מחלות שונות הגורמות לכאבי צוואר ועורף כמו מחלות ראומטיות, דלקת קרום המוח ועוד, כמובן שמדובר במקרים נדירים יותר.
בטיפול עצמו נרצה להקל על כאבי הצוואר, לקצר ככל שניתן את משך ההחלמה ובמהרה לפטור אתכם מהכאבים. במסגרת הטיפול נעשה שימוש בחימום או קירור, עיסוי רקמה רכה, תנועתיות של החוליות והמפרקים הסמוכים, דיקור, זרמים חשמליים (לצורך הפחתת כאב ועידוד לתנועה), שימוש בטייפינג להורדת עומס וכמובן הרבה תרגול שמטרתו לחזק את השרירים, לשפר את טווחי התנועה, להפחית את הכאב ולשפר את היציבה. כמו כן חשוב להתייחס לנושא הארגונומיה (התאמת סביבת העבודה) ותנוחת השינה במידה ומדובר בתלונה על כאבים במהלך הלילה או בקימה בבוקר.
דברו איתנו! אז במידה ואתם סוחבים כאב באזור הצוואר ו/או השכמות ולא מצליחים להיפטר ממנו, אנחנו הכתובת! המכשור והידע של המטפלים והמטפלות שלנו הם כל מה שאתם צריכים בשביל לשוב לתפקוד מלא ללא כאב. מוזמנים ליצור איתנו קשר לשיחת ייעוץ (ללא עלות) וקביעת טיפול כדי לפתור אתכם מהכאב הטורדני.
**הכותבת היא פיזיותרפיסטית ב Physyoutlv קליניקה לטיפולי פיזיותרפיה ואימונים אישיים.