1.9 הוא תאריך מיוחד: קצת מלחיץ, קצת מרגש, קצת משמח וקצת מבאס. בעיקר, תחילת חודש ספטמבר תמיד עומדת באור של חזרה. חזרה לגן, לבית הספר, לכיסא באולם ההרצאות באוניברסיטה ולעבודה לאחר חופשה עם המשפחה. מה שמשותף לכל החזרות האלו הוא החזרה לישיבה.
אורח החיים שלנו הופך יותר ויותר יושבני, ובמסגרת הלימודים והעבודה חלק נכבד מהיום שלנו אנחנו בעיקר יושבים. ולא רק שם, גם תחביבים רבים מוסיפים לזמן הישיבה היומי: צפייה בסרטים, קריאה, משחק ועוד. מחקרים רבים מדגישים את הנזקים הגופניים והבריאותיים שנגרמים לגופנו כתוצאה מישיבה מהשמנת יתר, דרך מחלות לב, סוכרת כאבי גב, צוואר ועוד.
על מנת לסייע מעט עם החזרה ללימודים או לעבודה, קיבצנו 6 המלצות וטיפים:
- נסו להגביר את המודעות לתחושות הגוף. השאיפה היא לא להגיע למצב שמשהו כואב ורק אז לשנות תנוחה או לקחת הפסקה קלה.
- מחקרים עדכניים מראים שצורת הישיבה בין אם היא ישיבה זקופה מאוד, "הימרחות" בכיסא, ישיבה של רגל על רגל, הישענות הצידה וכו' אינה בהכרח קשורה להופעת כאבים. החשיבות היא הגיוון, כלומר אם אתם מקפידים להחליף צורות ישיבה ולא נשארים "תקועים" באותה תנוחה זמן ממושך, שבו איך שנוח לכם.
- נסו בהפסקות בין השיעורים ובעבודה לקום, להתמתח ולנוע כמה שאפשר. מצב אידיאלי הוא קימה כל 30-40 דק' .
- עודדו את הילדים שלכם לצאת ולשחק בחוץ עם חברים. אחרי שנה וחצי של קורונה ובידודים, הפחתה של זמן מסכים ויציאה החוצה היא מבורכת.
- במידה ואתם משתמשים במחשב נייד, מומלץ לחבר מקלדת ועכבר חיצוניים ולהניח את המחשב על משטח מוגבה כדי למנוע מצב של כיפוף ממושך של הצוואר.
- הקפידו על פעילות גופנית! כמובן שיציאה לביצוע פעילות גופנית יזומה היא חשובה מאוד אולם גם אם סדר היום שלכם עמוס, אפשר לשלב עלייה במדרגות במקום במעלית, הליכה חלק מהדרך לעבודה, הליכה קלה בזמן ההפסקה במקום עוד ישיבה בחדר הצוות, עמידה באוטובוס בדרך לעבודה/לימודים וכו'. הנוסחה היא פשוטה: תנועה = בריאות.
אז שתהיה חזרה קלה לשגרה וזכרו להישאר בתנועה!!
צוות PHYSYOUTLV, קליניקה לטיפולי פיזיותרפיה ואימונים אישיים.